حق توکیل به غیر از زبان وکیل پایه یک مرد

بررسی و آموزش مفاهیم مهم و پربرخورد حقوقی کشور

منوی کاربری


عضو شوید


نام کاربری
رمز عبور

:: فراموشی رمز عبور؟

عضویت سریع

نام کاربری
رمز عبور
تکرار رمز
ایمیل
کد تصویری
موضوعات
خبرنامه
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود



لینک دوستان
آخرین مطالب
دیگر موارد
آمار وب سایت

آمار مطالب

:: کل مطالب : 322
:: کل نظرات : 0

آمار کاربران

:: افراد آنلاین : 1
:: تعداد اعضا : 0

کاربران آنلاین


آمار بازدید

:: بازدید امروز : 38
:: باردید دیروز : 0
:: بازدید هفته : 233
:: بازدید ماه : 793
:: بازدید سال : 1981
:: بازدید کلی : 11757
نویسنده : وکیل 23
سه شنبه 7 آبان 1398

برخی از معاملات همچون معامله ملک، مالکیت به وجود می آورد و برخی دیگر همانند عقد نکاح موجب ایجاد رابطه میان دوشخص می شود، در مواردی دیگر نیز قرارداد ها سبب ایجاد نمایندگی و نیابت شده است .

به طور کلی تمام موارد ذکر شده نوعی قرارداد هستند اما به دلیل تفاوت در نوع رابطه میان هر یک از قرارداد ها نمی توان قوانینی یکسان را برایشان وضع نمود و از روشی معین برای هر سه قرارداد، خواستار اعاده حق شد .

به طور کلی حق توکیل به غیر به معنای آن است که شخصی از طرف موکل خود حق نمایندگی و نیابت را در امور داشته باشد و بخواهد نمایندگی و نیابت خود را به شخص دیگری منتقل کند .

چگونگی دادن حق توکیل به غیر

برای اینکه بتوان این کار را انجام داد لازم است تا وکیل پایه یک دادگستری اختیارات کامل این کار را از سوی موکل خویش داشته باشد .

همانطور که می دانید در حقیقت اختیاری که یک وکیل پایه یک دادگستری برای انجام امور وکالت دارد وابسته به اجازه و اذن موکل او است .

بر همین اساس هیچ یک از وکلا حق هرگونه دخل و تصرف در امور حقوقی فرد را به صورت مستقل و بدون داشتن اجازه نامه ندارد .

با توجه به مطالبی که گفته شد وکیل حق دادن اختیاراتی که از طرف موکل خود به دست آورده است را به شخص دیگری ندارد، مگر آنکه صریحا و ضمنا وکیل در توکیل باشد .

آنچه باید در رابطه با وکالت در توکیل بدانید

نوع شخصیت و رفتار وکیل در رفتار و انجام کارها برای موکل از اهمیت بسیاری برخوردار است . یک وکیل پایه یک دادگستری موظف است تا شرایط و اقدامات لازم برای عقد یک قرار داد سالم را انجام دهد .

در مواردی که موکل به وکیل خود اعتماد دارد و از توانایی های وکیل خود در مواجهه با مشکلات آگاه است این امکان وجود دارد تا حق توکیل را برای وکیل خود در نظر بگیرد تا وکیل وی بتواند شرایط و پیگیری های لازم را برای انجام هر چه بهتر امور انجام دهد .

معنای توکیل

توکیل در لغت به معنای دادن حق وکالت به شخص دیگری می باشد . پس می توان به راحتی متوجه شد دادن حق توکیل به شخص دیگر توسط وکیل پایه یک به معنای دادن حق وکالت یک وکیل به وکیل دیگر است تا برای انجام برخی امور از شخص دیگر کمک بگیرد و به این صورت سرعت در انجام برخی پرونده ها را افزایش دهد .

در واقع وقتی می گوییم یک وکیل حق توکیل دارد، گفته می شود وکالت در توکیل دارد .

وکالت در توکیل به دو صورت می باشد :

مورد اول

در مواردی پیش می آید که شخصی می خواهد برای دفاع از حق خود در دادگاه وکیلی را در حوزه پیش آمده انتخاب کند تا حق او را بستاند اما وکلای خوب و ماهر را در این زمینه نمی شناسد .

در این موارد شخص اول به شخصی دیگر که شخص دوم می نامیم حق وکالت می دهد تا برای او یک وکیل خوب و ماهر را استخدام کند .

در این مورد شخص اول به شخص دوم حق وکالت می دهد و سپس به شخص دوم حق توکیل نیز می دهد . به این معنا که شخص اول به شخص دوم اجازه می دهد تا برای او یک وکیل زبردست استخدام کند و به آن وکیل حق توکیل دهد .

به صورت خلاصه می توان گفت شخص دوم وکالت دارد به شخص دیگری وکالت دهد.

 

معنای توکیل

 

مورد دوم

گاهی نیاز می شود تا شخصی که وکالت را بر عهده دارد به شخص دیگری وکالت دهد تا برخی کارهای غیر حقوقی را برای موکل انجام دهد. در این مورد نیز وکیل به شخص دیگر وکالت می دهد تا برخی امور را انجام دهد .

به این مثال دقت کنید . بر فرض شخص اول به شخص دوم که یک وکیل پایه یک دادگستری است حق وکالت می دهد تا زمینی را برای وی به فروش برساند .

در این میان وکیل برای رسیدگی به امور دیگر موکل خود مشغول است و نیاز دارد تا به شخص دیگری بتواند حق وکالت دهد تا بر امور فروش زمین شخص اول نظارت کند و موارد حقوقی پیش آمده برای قرارداد زمین را تنظیم و معامله را به سر انجام برساند .

در اینجا نیز نیاز است تا شخص اول به وکیل خود حق توکیل بدهد تا وکیل برای سهولت در انجام کارها به شخص سومی حق وکالت دهد تا آن شخص سوم اجازه انجام معامله زمین را برای شخص اول داشته باشد .

نکته کوچکی که در اینجا پنهان است که نیاز است به آن توجه شود این است که زمانی که شخص اول، شخص دوم را وکیل فروش زمین می کند و به او حق توکیل می دهد و سپس شخص دوم اقدام به گرفتن یک وکیل دیگر می نماید که ما آن را شخص سوم نام گذاری می کنیم، در حقیقت شخص سوم وکیل شخص دوم است و حق وکالت میان شخص دوم و اول منعقد می گردد .

اگر وکیل بدون اجازه موکل اقدام به توکیل کند طبق قانون چه در انتظار وکیل خواهد بود؟

بر طبق ماده 673 قانون مدنی در صورتیکه وکیل اول اقدام به استخدام وکیلی دیگر کند و اجازه وکیل در توکیل را از موکل خود نداشته باشد، در صورت بروز هرگونه مشکلی و یا خسارت به موکل اصلی، موکل اصلی می تواند برای جبران خسارت از هر دوی آنها شکایت کرده و برای هر دو اعاده دعوی کند تا خسارات وارده بر وی به طور کامل برطرف گردد و رضایت دهد .

لازم است توجه داشته باشید که حق توکیل برای وکیل یک امر استثنایی می باشد و لازم است تا خود شخص وکیل اقدام به رسیدگی بر امور تعیین شده کند .

بر همین اساس وکیل وظیفه دارد تا در صورتی که به امور تعیین شده توانایی رسیدگی ندارد در کمال روشنی اقدام به دریافت حق توکیل از موکل خود کند تا به امور محول شده رسیدگی کند .

 



:: موضوعات مرتبط: دعاوی حقوقی , دعاوی خانواده , دعاوی کیفری , ,
:: برچسب‌ها: وکیل پایه یک , وکیل دادگستری , وکیل دادگستری تهران , وکیل پایه یک تهران , وکیل پایه یک خانم , وکیل دادگستری خانم , وکیل پایه یک طلاق , وکیل پایه یک به چه معناست , مشاوره با وکیل , مشاوره با وکیل دادگستری , مشاورحقوقی , تماس با وکیل , تماس با وکیل دادگستری , نیاز به وکیل , مشاوره رایگان با وکیل ,
:: بازدید از این مطلب : 268
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
مطالب مرتبط با این پست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه:








.:: This Template By : Theme-Designer.Com ::.
درباره ما
گروه وكلاي آسايش گستران با در اختيار داشتن كادري گسترده از وكلاي پايه يك و قضات بازنشسته و اساتيد دانشگاهي در سراسر ايران و كشورهاي زيادي ميتوانند تامين كننده آسايش حقوقي شما هموطنان ارجمند باشند . هسته مركزي حقوقي موسسه آسايش گستران در سه كميسيون حقوقي ، كيفري و خانواده انجام وظيفه مينمايند ، به نحوي كه پرونده هاي ارجاعي ، در كميسيون مريوطه مطرح و پس از تعيين استراتژي ، توسط وكلاي مربوطه پيگيري ميشود و در تمام مراحل قضايي پرونده توسط مسئولين كميسيون بر حسن جريان امور نظارت ميشود .
منو اصلی
نویسندگان
آرشیو مطالب
مطالب تصادفی
مطالب پربازدید
پیوندهای روزانه
چت باکس

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)
تبادل لینک هوشمند

تبادل لینک هوشمند

برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان مرکز معتبر مشاوره حقوقی و آدرس noloasayesh.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.